- Get link
- X
- Other Apps
FLIJA – Recetë Tradicionale
Përbërësit për 6-8 persona:
Për petët:
- 1 kg miell gruri
- 1 litër ujë
- 1 lugë çaji kripë
Për brumin e yndyrshëm:
- 250 g gjalpë i shkrirë
- 250 ml ajkë qumështi ose kos kremoz
Përgaditja:
Përgatitja e brumit:
- Në një enë të madhe, përzieni miellin, ujin dhe kripën derisa të krijohet një masë homogjene, pak më e hollë se brumi i petullave. Lëreni brumin të pushojë për 15-20 minuta.
Përgatitja e përzierjes së yndyrshme:
- Përzieni gjalpin e shkrirë me ajkën e qumështit ose kosin. Kjo do të përdoret për të lyer shtresat.
Pjekja e flisë:
- Ngroheni saçin ose një tigan të thellë dhe lyejeni me pak vaj ose gjalpë.
- Filloni të hidhni një shtresë të hollë brumi dhe piqeni derisa të forcohet dhe të marrë një ngjyrë të artë.
- Lyeni sipërfaqen me përzierjen e yndyrshme.
- Hidhni një shtresë tjetër brumi mbi të parën dhe përsëriteni procesin deri sa të mbarojë brumi.
Pjekja finale:
- Nëse përdorni saç, mbulojeni flinë me kapak dhe piqeni ngadalë me nxehtësi të njëtrajtshme.
- Në rast se përdorni furrë, vendoseni flinë në një tepsi të rrumbullakët dhe piqeni në 200°C për 15 minuta derisa të marrë një ngjyrë të artë.
Shërbimi:
- Flija shërbehet e ngrohtë, e shoqëruar me kos, ajkë qumështi ose djathë të bardhë.
- Get link
- X
- Other Apps
Comments
Post a Comment